Digitális forradalom

2009.05.02. 20:00

Jajjj, ezt muszáj leírjam.

Linzben vagyunk és egy nő nyugodtan megy a temetőbe, hogy meglátogassa egy családtagja sírhelyét. Tegyük fel, hogy amúgy is melankólikus, andalgó állapotban van. Ahogy ül a sír mellett, egyszercsak ráeszmél, hogy beszélgetést, nevetést, zenét hall. Hírtelen azt hiszi, hallucinál. Körbejárja a sírt egyszer, kétszer, háromszor. A hangokat még mindig hallja.

És akkor oldalra néz és döbbenten látja, hogy a szomszéd sírnál egy monitor áll, ami egy elhunyt kabarészínész életéből vetít jeleneteket.

A monitor a sírkőben van, tehát vízálló, sőt, napelemmel működik.

 

Az első digitális sírkövet a rheneni temetőben (Hollandia) tavalyelött májusban helyezték el. Ellenáll az időjárás mindenféle viszontagságának, -50 és +50 Celsius fok között működőképes. Nem tesz benne kárt az eső, nem lehet ellopni és vandálbiztos (vajon ez a hackerekre is vonatkozik?), ráadásul távirányítóval működik.

Az eslő digitális sírkövet egy olasz feltaláló mutatta be már 2001-ben és Ausztriában már 2003 óta készítenek csúcstechnológiai sírokat programozható kijelzőkkel, napelemmel és LED világítással.

 

Már előre látom a modern temetőket. Filmmúzeum az elhunytakról...A szórakoztatóipar újabb nagy találmánya. Menjünk megnézni a nagypapa életét. Egészen izgalmas

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elysium.blog.hu/api/trackback/id/tr41099286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása