Gyermekgyász

2009.07.17. 13:00

Ez olyan nagyon szomorú dolog, viszont szerintem igenis mindenkinek tudnia kellene, hogy a gyerekeknek hiába hazudunk, mert úgyis tudják, érzik, hogy valami nincs rendben. Ha pedig próbálunk úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, vagy olyanokat mondani, hogy elment, elutazott, meg ilyenek, akkor a gyermekben megmarad egy feldolgozatlan gyász, ami akár lelki károsodáshoz is vezethet.

Úgy néz ki, a dolgokról beszélni kell, meg a tárgyakat nem eldugdosni. Meghogy, ha mást mondunk, akkor reménytelenül várni fognak a halott visszatérésére. Sokkal jobb a gyereknek, ha megérti, hogy mi történt, mert a saját fantáziálása akár rosszabb is lehet, mint a valóság.

A temetőtől sem kell óvni a gyermekeket, el lehet mondani, hogy így emlékezünk a halottainkra. Még az sem baj, ha sír, nyugodtan szabadjára engedheti az érzelmeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://elysium.blog.hu/api/trackback/id/tr931251289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása