Megint virágok

2009.05.10. 19:16

 

Szóval, akkor újból virágok. A virágkötés érdekes és a színeknek itt is nagy jelentésük van.

Gyermekeknek, fiatalon elhunyt lányoknak és fiúknak a tisztaságot, ártatlanságot jelképező fehér virágot lehet adni. A piros szín közeli hiozzátartozóknak jár, mint a szeretet, szerelem jelképe. A rózsaszín a fiatal, a lila az idősebb nő színe , kéket pedig férfiaknak szokás kötni. Ezekhez még hozzájöhetnek az elhúnyt kedvenc virágai meg a színes csokrok amelyek az élet diadalát szimbolizálják  a halál felett. A bedolgoztott virágok számával lehet utalni az elhúnyt életkorára. Az idősebbeknél úgy, hogy az egyik féle virág jelöli az évtizedeket a másik az éveket.

A koszorúk szimbólikus jelentősége, mivel kör alakúak, hogy az élet sohasem ér véget. A sírcsokorral való tiszteletadás pedig személyesebb jellegűnek hat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elysium.blog.hu/api/trackback/id/tr211113555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása